Miltton expanderar till Ukraina

Pressmeddelande 20.6.2023

Från och med den 1 juli öppnar Miltton kontor i Kiev. Genom expansionen till Ukraina vill Miltton vara med och bidra till återuppbyggandet landet och underlätta för framtida samhällsutveckling.

Den kommande återuppbyggnaden av Ukraina kommer att inte enbart att påverka den ukrainska ekonomin och industrin, utan även den globala spelplanen och kommer att vara ett av de största återuppbyggnadsprojekten i modern tid.

Inför etableringen i Ukraina har Miltton rekryterat Tetiana Tregobchuk. Tregobchuk är tidigare kommunikationschef på 1+1 Media, ett av de största medieföretagen i Ukraina. Hon har lång erfarenhet av public affairs, kriskommunikation, media samt kommunikationsprojekt som har fått internationellt erkännande.

– En aktör som Miltton är mycket efterfrågad på den ukrainska marknaden. Den unika kombinationen av Milttons kompetenser är mycket relevant i den instabila situation som Ukraina befunnit sig i under de senaste 9 åren. Med Miltton kan jag kan bygga broar mellan Norden och Ukraina och hjälpa nordiska företag att navigera på den komplexa om än intressanta ukrainska marknaden, säger Tetiana Tregobchuk.

Med sina över 400 anställda kombinerar Miltton expertis från politik, media, näringsliv, data, marknadsföring och kapitalmarknad. Miltton har i dagsläget kontor i Sverige, Finland, Baltikum, Bryssel, Washington och New York.

– Vi strävar efter att aktivt bidra till Ukrainas återuppbyggnad och det är absolut nödvändigt för oss att få djupare kunskap om den ukrainska marknaden. Förutom att tillhandahålla våra tjänster för ukrainska företag och institutioner, kommer vi också att kunna bistå våra kunder här hemma i Sverige. Vi har noterat en ökad efterfrågan för att förstå omfattningen av den framtida återuppbyggnaden av Ukraina och med denna expansion kommer vi kunna vara en relevant partner i att navigera kring detta. Denna satsning är i linje med Milttons strategi att kombinera en stark nordisk närvaro med kontor på platser som formar vår värld, säger Niklas Nordström, Senior Advisor på Miltton Sverige.

 

Mer information:

Niklas Nordström
Senior Advisor på Miltton Sverige
niklas.nordstrom@miltton.com
+46703414642

Jesper Brandt
CEO för Miltton Sverige
jesper.brandt@miltton.com
+46700927203