Miltton blogs

Möt Niklas Nordström som skriver Miltton Thoughts

I inläggen Miltton Thoughts kommer Niklas Nordström att reflektera kring aktuella frågor och diskussioner i nationella och internationella sammanhang. Han lovar oss intressant läsning här på Milttons hemsida, en blandning av texter och tankar om politik, samhällsförändringar, näringsliv och ekonomi.

Du har nyligen börjat hos oss som senior rådgivare inom Public Affairs. Vi känner dig som en rutinerad opinionsbildare inom både politik och näringsliv. Kan du berätta lite mer om din bakgrund?

– Senast kommer jag från Aim, ett företag som jag med vd Emma Själin byggde upp inom Public Affairs. Under åren har jag arbetat även på andra byråer, som partner och konsult, men även inom politiken. I Luleå där jag har mina rötter hade jag uppdraget som kommunstyrelsens ordförande fram till 2019. Jag har även varit ordförande för bland annat Business Sweden och Svenskt Flyg.

Vad har du för intressen?

– Jag är en hundmänniska och har en svart labrador som gärna följer med mig vart jag än går. Och föreningslivet ligger mig varmt om hjärtat.

Eftersom du arbetar inom Public Affairs, måste man ju fråga om valåret 2022 – kan du nämna någon klurig fråga i svensk partipolitik, något du funderar på?

– Jag tycker frågan om det blir maktskifte eller inte är oerhört intressant nu, efter åtta år med Socialdemokraterna och deras samarbetspartier. Skulle Socialdemokraterna säkra makten igen trots alla problem under åren är det ett bakslag som blir tungt att hantera för oppositionen.

Prenumerera på Niklas inlägg via epost: Beställ Miltton Thoughts