Miltton Public Affairs Sweden hjälper ledning och beslutsfattare i näringslivet och organisationer att opinionsbilda och förändra. Detta inkluderar att hantera konflikter och kriser i komplexa frågor och uppdrag utifrån personliga relationer och unika erfarenheter.

Som politiker eller företagsledare befinner man sig ständigt i frontlinjen. Varje dag hanteras komplexa situationer med potentiellt stora konsekvenser. Vi har unika erfarenheter av det operativa, taktiska och strategiska arbetet med mål- och intressekonflikter såväl som återkommande kris- och mediahantering. Här kan vi på Miltton Public Affairs Sweden bidra med praktisk erfarenhet och kunskap från fronten.

Public Affairs

Våra rådgivare (klicka på bild för beskrivande text)

Nisha Besara
Nisha Besara
CEO

+46 70 734 38 05

nisha.besara@miltton.com

Nisha Besara på LinkedIn

Nisha har en bred yrkesbakgrund från en rad olika sektorer, exempelvis politik, medier och kultur, och har även varit rådgivare inom public affairs. Hon har 15 års erfarenhet av att leda verksamheter inom privat och ideell sektor och delar sin tid mellan kunduppdrag och vd-rollen.

Niklas Nordström
Niklas Nordström
Senior Advisor​

+46 (0)70 341 46 42

niklas.nordstrom@miltton.com

Niklas Nordström på LinkedIn

Niklas är en rutinerad opinionsbildare inom både politik och näringsliv. Åren 1995–99 var han förbundsordförande i SSU och 2006–2013 partner och konsult på Sveriges största PR-byrå och efter det blev han kommunstyrelsens ordförande i Luleå, ett uppdrag som han hade till 2019. Niklas har också varit ordförande för bland annat Business Sweden, Svenskt Flyg och Svenska Basketbollförbundet, samt lett och ingått i en rad statliga utredningar.

Laura Kyyrö
Laura Kyyrö
COO

+358 (0)50 375 72 92

laura.kyyro@miltton.fi

Laura Kyyrö på LinkedIn

Under sina 9 år på Miltton har Laura varit kundansvarig för flera nyckelkunder och internationella public affairs-uppdrag, särskilt inom områdena byggnad, fastigheter, stadsutveckling, hälsovård och läkemedel, mat och dryck och teknik, för att nämna några. Hon delar för närvarande sin tid mellan Helsingfors och Stockholm för att utveckla Milttons public affairs-erbjudande över hela Norden. Laura har också ett omfattande nätverk i det finska näringslivet och bland beslutsfattare.

Feffe Andersson
Fredrik Andersson
Senior Advisor

+46 (0)70 677 69 59

fredrik.andersson@miltton.com

Fredrik Andersson på LinkedIn

Fredrik är en av Sveriges främsta experter på strategisk kommunikation, public affairs och opinionsbildning. Han har ansvarat för och framgångsrikt drivit uppdrag under närmare 25 år inom det privata näringslivet, för statliga bolag, kommuner, organisationer samt myndigheter. Fredrik arbetar särskilt med strategi, rådgivning åt ledningar, krishantering och lobbying.

Elin Sköldulf
Elin Sköldulf
Senior Advisor Public Affairs

+46 (0)73 079 23 36

elin.skoldulf@miltton.com

Elin Sköldulf på LinkedIn

Elin hjälper kunderna att navigera i det nya politiska landskapet. Hon har de senaste tio åren arbetat åt Centerpartiet, de första åtta åren som politiskt sakkunnig i riksdagen och de senaste två åren som politiskt sakkunnig i Annie Lööfs partiledarstab.

Sofia Persson
Sofia Persson
Advisor Public Affairs

+46 (0)70 225 83 81

sofia.persson@miltton.com

Sofia Persson på LinkedIn

Sofia är lagspelaren med ett strategiskt djup som har huvudet på skaft och får saker och ting att hända. Hon kommer senast från PwC där hon har jobbat med kommunalrevision och projektledning, hon har även ett internship i ryggen från en annan ledande Public Affairs-byrå.​ Sofia har en Pol.kand med nationalekonomi som huvudområde vid Lunds universitet. Hon har också studerat vid University of Toronto där hon bland annat läste Economic Development och Political Economy.

Pasi Myöhänen
Pasi Myöhänen
Senior Advisor Public Relations

+46 (0)73 501 91 79

pasi.myohanen@miltton.com

Pasi Myöhänen på LinkedIn

Pasi har en bakgrund inom internationell journalistik. Han har varit en utrikeskorrespondent verksam både i Storbritannien och Sverige – samt nyhetsproducent för Sveriges Radio i Stockholm.​

Som tidigare multimediajournalist har han värdefull erfarenhet inom olika former av media från TV till tidningar. Han förstår hur beslutsfattande på redaktioner fungerar och utmärker sig på att hitta kreativa vinklar för olika medier som konsult.​

Pasi jobbar med många av Milttons nordiska och internationella nyckelkunder med huvudfokus på svensk och engelskspråkig media.

​Pasi har en magisterexamen från Tammerfors universitet där han studerade engelsk litteratur, kommunikation och journalistik.​

Olivia Andren
Olivia Andrén
Junior PR-advisor

+46 (0)70 320 04 64

olivia.andren@miltton.com

Olivia Andrén på LinkedIn

Olivia har tidigare arbetat som konsult på PR-byrån 500 Stockholm samt har ett mångårigt engagemang inom sektorn för förnybar energi. 2021 blev hon utsedd av Aktuell Hållbarhet till en av Årets Hållbarhetstalanger under 33.

I somras tog hon en master vid Stockholms Universitet i internationella relationer och har sedan tidigare en kandidat i statsvetenskap från Göteborgs Universitet. Hon har även studerat på Berghs School of Communication samt vid Stockholm School of Entreprenurship.

Ulrika Olsio
Ulrika Olsio
Junior PR-konsult

+358504431810

ulrika.olsio@miltton.com

Ulrika Olsio på LinkedIn

Ulrika är en Junior PR-konsult specialiserad på det svenska medielandskapet, idéutveckling och på att främja kundrelationer.

Ulrika har en kandidatexamen i journalistik och kommunikation, samt en PR-examen från Berghs School of Communication. Hon har en stark passion för effektiv kommunikation och briljerar med att pitcha kreativa idéer till kunder.

Emmy Arebo
Emmy Arebo
Advisor Public Relations

+46 (0)76 222 74 14

emmy.arebo@miltton.com

Emmy Arebo på Linkedin

Emmy tar fram kommunikationsplaner med fokus på PR och sociala medier.

Hon har arbetat på Miltton sedan 2022 och kommer senast från Prime Weber Shandwick där hon arbetade med Corporate Communication. Emmy har bred erfarenhet av olika branscher med starkt fokus på att ta fram strategier för att bygga varumärke och nå ut med budskap genom förtjänad synlighet. Hon har en fil.kand. inom Retorik med fokus på hållbar utveckling och politisk kommunikation.