En av Finlands främsta utrikeskorrespondenter, Pasi Myöhänen, börjar som PR-konsult på Miltton i Stockholm

Konsultbyrån Miltton har utsett Pasi Myöhänen till Senior Advisor. Pasi börjar på Milttons i Stockholm den 1 november. Han kommer att ge PR-teamet och dess kunder stor kunskap om mediemiljön i Sverige, Finland och Storbritannien, samt en mångdimensionell förståelse av nordiska företags verksamhetsmiljö.

Pasi är en mycket erfaren kommunikatör med en bakgrund inom tongivande nyhetsmedier. Hans senaste uppdrag före Miltton har varit som brittisk korrespondent för finska radiobolaget YLE under tio år, och innan dess har han arbetat bl.a. på Sveriges Radio och som Sverigekorrespondent för finsk media. Pasi har en magisterexamen från Tammerfors universitet där han studerade engelsk litteratur, kommunikation och journalistik.

”Jag är stolt över att bli en del av det mest spännande konsultföretaget i Norden. Milttons kärnvärden om konstant nyfikenhet och att ständigt utforska stämmer väl överens med mina – och jag ser fram emot att bygga långsiktiga kreativa relationer med kunder. En ny roll är en välkommen förändring och en stor utmaning, men den här gången i en välbekant miljö då jag tidigare bott längre perioder i Stockholm, säger Pasi.

Pasis erfarenhet av krävande uppdrag från sin tid som UK-korrespondent, liksom hans breda förståelse för de samhällsförändringar som sker runt om i Europa kommer att vara oerhört värdefulla för Milttons kunder runt om i världen.

”Det är ett nöje att välkomna Pasi till vårt växande team. Pasi är van att arbeta i miljöer med högt tempo och känner till beslutsprocesserna på mediareaktionerna otroligt väl. Han vet hur man fångar allmänhetens uppmärksamhet och har välutvecklade färdigheter i att presentera komplex information på ett tydligt sätt. Det här kommer att vara en stor tillgång för våra kunder i Sverige och på andra håll, säger Emma Själin, Managing Partner och CEO, Public Relations på Miltton Sverige.

 

Mer information:

Emma Själin

VD

Public Affairs Miltton Sverige

+46 (0)76 228 96 29

emma.sjalin@miltton.com